Ok, raya korban baru lepas kn..so mmg sup tulang jd highlight la kn..so ari ni aku share sket resepi sup tulang mak mertua ku..enjoyce guys!
Resipi sup tulang mak mertuaku
BAHAN-BAHAN
1 kg tulang
Rempah sup bunjut
bawang merah
Bawang putih
Halia
Garam
1 kg tulang
Rempah sup bunjut
bawang merah
Bawang putih
Halia
Garam
CARA MASAK:
1. Rebus tulang sehingga hampir empuk (anggaran 1 jam la jgak..kalau ade pressure cooker cepat laa)
2. Layurkan bawang merah, bawang putih, halia dan repmpah sup bunjut dalam kuali lain bersama sedikit minyak
3. Masukkan rempah yang telah masak ke dalam air rebusan daging dan biarkan merenih sehingga daging betul2 empuk (anggaran lg 1 jam..)
4.Tambahkan garam
5. Hidangkan bersama daun bawang, daun sup, cili padi dan sedikit limau.
1. Rebus tulang sehingga hampir empuk (anggaran 1 jam la jgak..kalau ade pressure cooker cepat laa)
2. Layurkan bawang merah, bawang putih, halia dan repmpah sup bunjut dalam kuali lain bersama sedikit minyak
3. Masukkan rempah yang telah masak ke dalam air rebusan daging dan biarkan merenih sehingga daging betul2 empuk (anggaran lg 1 jam..)
4.Tambahkan garam
5. Hidangkan bersama daun bawang, daun sup, cili padi dan sedikit limau.
SELAMAT MENCUBA KAWAN2!
No comments:
Post a Comment